AE Mimarlik ile Gökdelen Anlayışı Değişiyor

Çeyrek asrı geride bırakan AE Mimarlık, yeni projesi Bumerang Kartal ile farklı bir gökdelen projesine imza atıyor. Sadece yüksekliğiyle dikkat çeken gökdelen projelerinin aksine tüm odalarının deniz görmesi için bumerang şeklinde tasarlanan Bumerang Kartal’da su israfının da önüne geçiliyor. İSTANBUL’un sayılı mimarlık ofislerinden AE Mimarlık, son 3 yılda kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirdiği yaklaşık 400 kentsel dönüşüm projesiyle sadece bir rekora imza atmıyor. Aynı zamanda işlevselliği ön planda tuttuğu mimari anlayışla sentezlediği konsept projeleriyle gelişmeye de devam ediyor.

BUMERANG KARTAL
AE Mimarlık, İstanbul’da son dönemde yıldızı en çok parlayan ilçeler arasına giren Kartal’da, önemli bir projeye imza atıyor: Bumerang Kartal. İshakoğlu Boya Fabrikası’ndan dönüşümü gerçekleştirilen Bumerang Kartal, Özkartallar Şirketler Grubu için tasarlanan bir proje. Eylül ayında inşaata başlanan proje için açıklamada bulunan AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erkurtoğlu, şu bilgileri verdi: “AE Mimarlık olarak son dönemde kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verdik. Kartal Anadolu Yakası’nda Kadıköy’den sonra en çok kentsel dönüşüm projelerinin gerçekleştiği ilçedir. Özellikle sanayi yapısından dönüşümün çok fazla gerçekleştiği ilçede, Özkartallar Şirketler Grubu için üzerinde tam 1 yıl boyunca çalıştığımız Bumerang Kartal projesini tasarladık. Bumerang Kartal projesinin konseptini tüm mekânların deniz görmesi adına ‘bumerang’ formunda kurguladık. Yüksekliğiyle birbirleriyle yarışan gökdelenlere komşu olan yapımız, bumerang şeklinde tasarımıyla tüm dikkatleri üzerine çekmektedir. 40 KATTAN OLUŞUYOR 9 bin 635 metrekare arazi üzerine oturan Bumerang Kartal: 3 bodrum + zemin ve 36 kat olmak üzere toplam 40 kattan oluşmaktadır. Projemizin zeminini ticaret alanı olarak belirlerken üzerini ise rezidans bloğu olarak tasarladık. Rezidans bloğu kuzey cephesinden giriş alırken, ticaret alanlarını batı-güney-doğu yönünde konumlandırdık. Bu yönlendirmeyle rezidans ve ticaret alanları girişlerini birbirinden ayırdık. 204 bağımsız bölümden oluşan projenin kule kısmında 190 adet bağımsız bölüm rezidans, zemin katta ise 14 bağımsız bölüm ticaret alanı olarak yer almaktadır. Tüm daireler deniz görmektedir. Park sıkıntısına çözüm olarak bodrum katlarda 452 adet kapalı otopark, ek olarak zeminde açık otopark sunduk. Projede kule fonksiyonun rezidans olması sebebiyle zemin katta bulunan olması sebebiyle zemin katta bulunan ticaret alanlarında market, yeme ve içme mekanları, kuaför, kozmetik, tekstil, terzi, kuru temizleme gibi hizmet birimlerinin yer alacağı şekilde, kısacası modern kentte yaşayan insanın günlük tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek çerçevede birimlerin yer almasını sağladık.”

ÇEVRE DOSTU BİNALAR
AE Mimarlık olarak tüm tasarımlarda her bir metrekarenin doğru değerlendirilmesine ve işlevselliğe katkı sağlanmasına önem verildiğinin de altını çizen Erkurtoğlu, “İşlevsellik kadar hassas olduğumuz bir diğer konu ise çevre dostu binalar tasarlamaktır. Bu doğrultuda Bumerang Kartal’da sürdürülebilirlik kapsamında su tasarrufu modellerinin geliştirilmesi, sudan geri dönüşümle yararlanılması amaçlanmıştır. Arıtma sistemi ile elde edilen ve yağmur suyu toplama sistemiyle toplanan su, bahçe sulamasinda kullanılacaktır. Bununla birlikte güneş panelleriyle elde edilecek enerji de ortak alanlarda ve bahçe aydınlatmalarında kullanılacaktır. Bu şekilde yatırımcıların aidat harcamaları azalacaktır.

“Bumerang Kartal, LEED sertifikasına uygun olması nedeniyle çevre dostu binanın önemli örneklerinden biri arasında yerini alacaktır”

       

Yorum Yap