Mimar Ahmet Erkurtoğlu Bağdat Caddesi’ni Yeniden Şekillendiriyor!

Yeniden Şekillendiriyor.

Kentsel dönüşümün start almasıyla birlikte Bağdat Caddesi’nde de inşaat firmaları birbirleriyle yarışır nitelikte yeni projelerini hayata geçiriyorlar.

Bağdat Caddesi ve civarlarındaki inşaatların yarısını projelendiren AE Mimarlık Yönetim

Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, bir anlamda da 5 sene sonra Bağdat Caddesi’nin yeni kimliğini de belirleyen mimar olacak. Bu sıralar, dünyanın en iyi 4. alışveriş caddesi Bağdat Caddesi’nin her sokağından inşaat sesleri yükseliyor. Kentsel dönüşümle birlikte İstanbul’da inşaat çalışmalarının en hızlı yürütüldüğü lokasyonlardan biri Bağdat Caddesi oldu. Kadıköy den Maltepe’ye kadar 14 kilometre boyunca uzanan ve yaklaşık 7 kilometrelik kısmına yayılan butikleri, dükkanları ve restoranlarıyla öne çıkarak New York’un ünlül 5th Avenue’su ve Paris’in Şanzelize caddesi ile yarışan, İstanbul’un en elit yerlerinden biri olan Bağdat Caddesi, artık yüzünü yeniliyor. 60’1, 70’li yıllarda yapılan konutlar, kentsel dönüşümle birlikte yenilenmeye başladı. İnşaat firmaları birbirleriyle yanşir nitelikte yeni kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmeye çalışıyorlar. Inşaat firmalarının projeleri bu kadar konuşuladursun, projeleri yapan inşaat firmalan kadar miman da çok önemli. Çünkü mimar demek, projeye hayat veren ve o yerin kimligini de ön plana çıkaran kişi demek. Bagdat Caddesi’ne baktığımızda ise inşaatlann yarısı onun projelerinin imzasını taşıyor. Istanbul’un sayılı mimarlık ofislerinden biri olan ve 1991 yılından beri Kadıköy’ün miman olarak da tanınan AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoglu… Kendisi taşıdığı bu unvanların yanına bir yenisini daha ekledi: “Bağdat Caddesi’ni yeniden şekillendiren mimar.” Kentsel dönüşümlin başlamasından bu yana geçen 2 yıllık süreçte 200 parselde kentsel dönüşüm projesine imza atan Mimar Ahmet Erkurtoğlu, Bağdat Caddesi’nin sosyo-kültürel özelliklerini bozmadan yeni projelerini şekillendirdikleri belirtiyor. 

 

Bağdat Caddesi’ne yeni kimlik

Şehrin siluetini korumanın tüm mimarların asli görevi olduğunu belirten Mimar Ahmet Erkurtoğlu, hayata geçirdikleri projelerde estetik kaygılar içerisinde kaybolmadan, binanın işlevselliğini ön plana çıkarıyor. “Günümüzde mimarlık, sadece ‘cephe tasanmI’ yönünden ele alınıyor. Oysa bir mimar estetik kadar binanın işlevselliğine de dikkat etmelidir. Her bir metrekareyi doğru değerlendirmelidir. Dışarıdan mükemmel görünen bir yapının işlevselliğinin yanlış çözümlenmesinden dolayı kayıp alanların çok olması, binanın değerini dilşüren ve yatırımcıları zarara sokan bir unsurdur. Bu nedenle AE Mimarlık olarak her zaman görselliğin yanında işlevselliği ön planda tuttuğumuz için inşaat firmalar tarafından en çok tercih edilen mimarlık ofislerinden birisiyiz.” açıklamalarında bulunan Erkurtoglu. Bağdat

 

 

 

Yorum Yap